Užijte si božské Vánoce a Božanský Silvestr

Vánoce s těmi nejbližšími, Silvestr s těmi nejlepšími, zimu s těmi nebožanovštějšími. Vychutnejte si svátky podle svého gusta a v obklopení těch, s nimiž jste sami sebou. Vykouzlete si společně báječnou atmosféru, do které vám Božkov přileje notnou dávku inspirace a zábavy.

Se začátkem zimy přichází ten samý koloběh jako každý rok. Hlavou kmitají otázky: „Čím se zahřát? Jaké upéct cukroví? Co zabalit pod stromeček? Kde oslavit Silvestra?“ Kašlete na stres. Ať už při pečení nebo do hrnečku, Božkov se bude hodit při každé příležitosti
a pomůže vám zimu překonat v pohodě, teple, a co víc? S Božkovem si namícháte ten správný koktejl zábavy, který kápne do noty i vašim nejbližším.

Vánoční pečení s Božkov Originál a tradiční grog

Češi ho milují od roku 1920, a proto na Božkov Originál nezapomínají ani během pečení vánočního cukroví. Vosí hnízda by bez něj neexistovala a tradiční grog by nebyl grogem. Zkuste ho i pro přípravu vánočních perníčků.

Božkovské perníčky

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 180 g medu
  • 100 g tuku na pečení nebo másla
  • 2 vejce (1 do těsta a 1 na potření perníčků)
  • 4 lžíce kakaa, 1 lžíce Božkov Originál
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • Směs perníkového koření
  • Bílková poleva na zdobení

Postup:

  1. Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné, měkké těsto, které necháme v potravinářské fólii odležet do druhého dne v chladu.
  2. Druhý den vyválíme těsto o síle asi 0,5 cm a vykrajujeme různé tvary. Perníčky skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme zhruba 5 až 8 minut. Perníčky jsou hotové, když mají zlatavou barvu a jsou vyběhlé. Jakmile vytáhneme perníčky z trouby, ihned potíráme rozšlehaným vejcem, aby se hezky leskly. Necháme je vychladnout a teprve pak zdobíme bílkovou polevou.

Božkovský grog

Zima po česku se neobejde bez tradičního Božkova s tradicí od roku 1920. Připravte si na zahřátí ikonu české zimy – grog s Božkov Originál.

Do hrnečku nalijte 4 cl Božkov Originál a dolijte horkou vodou. Ozdobte plátky citronu.

Pravé třesně uprostřed zimy, které vás zahřejí

Gritotku, co má grády, vykouzlíte jedině s Božkov Griotte – likérem obsahujícím pravou višňovou šťávu. Sáhněte zimou zkřehlými prsty po sladké spáse, která vás zahřeje zvenku i zevnitř.

Horká griotka

Do hrnečku nalijte 4 cl Božkov Griotte a dolijte horkou vodou. Griotku můžete vylepšit sušenými nebo kompotovanými třešněmi. Ozdobte plátkem citronu.

Tekuté cukroví pod sněhobílým kopečkem

Zkraťte si čekání na hotové cukroví tekutým potěšením. Božkov Vaječný likér pohladí po duši a v alžírské kávě příjemně zahřeje. Schovejte obavy z vánočního chaosu pod kopec šlehačky a zavolejte na pomoc ostatní.  Za takovou odměnu vám s pečením cukroví ráda pomůže maminka, teta i sousedka.

Alžírská káva

Do hrnečku nalijte 4 cl Božkov Vaječný a zalijte šálkem kávy. Ozdobte šlehačkou a polijte lžící likéru.

Zchlaďte se při balení vánočních dárků s Božkov Černý
a Silvestr rozjeďte plnou parou

Horký čaj je dobrý pro zahřátí. Vychlazený čaj je základ pro skvělý míchaný drink s Božkov Černý, který vás osvěží při vánočním maratonu a rozpumpuje zábavu na večírku. Jednoduchý nápad s maximálním efektem zamete s únavou i během posledních minut tohoto roku.

Božkovský ledový čaj

Do vysoké sklenice nasypejte led. Zalijte 4 cl Božkov Černý a dolijte zchlazeným černým čajem. Promíchejte. Do sklenice vsuňte několik plátků pomeranče. Může být i sušený.